Logeerweekend op Ibiza voor Tante Joy en haar mantelzorg kinderen *VOLDAAN*

Stichting Tante Joy naar Ibiza

Stichting Tante Joy organiseert altijd super leuke logeerweekenden in Nederland. Maar hoe leuk zou het zijn als zij een keer een heerlijke 5 daagse logeerweek aan 6 van haar mantelzorgkinderen kan aanbieden in het buitenland. Bijvoorbeeld Ibiza!

De doelgroep van Stichting Tante Joy zijn kinderen onder de 18 jaar zonder diagnose die wonen met een ziek gezinslid. Te denken aan psychiatrie, verslaving, verstandelijk beperkt en lichamelijk ziek. Maar ook een kind dat getuigen is geweest van huiselijk geweld is welkom. Wij zijn niet regio gebonden. Dat betekent dat alle jonge mantelzorgers woonachtig in Nederland van harte welkom zijn om een weekendje bij Tante Joy in Hellevoetsluis te logeren.

Zorgen voor een ziek gezinslid maar zich zorgen maken over een ziek gezinslid kan heel veel invloed hebben op de ontwikkeling en gemoedstoestand van het kind.
Overbelast zijn uit zich in gevoelens van boosheid, angst of lichamelijke klachten als buik- en rugpijn, depressieklachten, zelfmoord gedachtes en uitingen ervan.

Logeerweekenden
Om de jonge mantelzorger een plek te geven, om zich even te onttrekken aan de zorg, worden er logeerweekenden georganiseerd. Ongeveer 6 keer per jaar vinden de weekenden plaats, op een vakantie park te Hellevoetsluis.
Een weekend is van vrijdag tot en met zondag. Echter een kind mag ook alleen op een zaterdag of zondag voor een fundag meedoen met het weekend programma. Het contact met lotgenoten is waardevol en net zo waardevol als het contact met de tantes/ooms. Behalve heel veel fun wordt er ook aandacht besteed aan diverse vaardigheden. De groepsgrootte bestaat uit max. 7 logees en 3 kids voor een fundagje. Zo krijgt elke jonge mantelzorger alle aandacht van een tante die het verdient en nodig heeft. Naast het logeren bieden wij alle geïnteresseerden, professionals en niet professionals, deskundigheidsbevordering aan over dit onderwerp. Hoe meer Tante/ooms hoe meer een jonge mantelzorger herkent, erkent en ondersteund wordt.

De logeerweekenden worden niet gesubsidieerd en ook niet via een zorgkantoor vergoed. Wij krijgen veel kinderen te logeren wiens ouders een beroep doen op de schuldhulpverlening. Daarom is stichting Tante Joy afhankelijk van donaties, giften en sponsors om de jonge mantelzorgers een weekend voor zichzelf zonder diens ziek gezinslid aan te bieden. Naast het logeren worden er ook fundagen georganiseerd en wordt er ook aandacht besteed aan een speciale dag voor de jonge mantelzorgers.

Logeerweekend op Ibiza voor Tante Joy en haar mantelzorg kinderen *VOLDAAN*

Hartelijk dank naar alle donateurs, we hebben het doel bereikt.