FAQ – Veelgestelde vragen

Welke kenmerken heeft een local hero volgens Stichting Support LIFE?
1. Initiatief dient ter ondersteuning goed doel “that supports Life”
2. Overal ter wereld
3. Kleinschalig
4. Transparant

Ad 1. Een persoon die het initiatief heeft genomen tot het ondersteunen van een goed doel “that supports Life”.

Ad 2. Het te ondersteunen initiatief kan waar ook ter wereld plaatsvinden. De initiatiefnemer dient lokaal waar het goede doel zich bevindt werkzaam te zijn.

Ad 3. De Initiatiefnemer  heeft niet meer dan 10 personen in dienst (betaald/onbetaald) die uitsluitend en direct het goede doel ondersteunen. Overheadkosten die niet in directe relatie staan tot het goede doel, zoals kosten van fondsenwerving worden niet ondersteund. Uitsluitend projecten kleiner dan €5000 worden ondersteund.

Ad 4. De uitgaven en werkzaamheden van de initiatiefnemer en zijn/haar ondersteuners dienen eenvoudig en goed controleerbaar te zijn. Acceptatie van projecten kan uitsluitend na positieve aanbeveling door drie onafhankelijke derden die bekend zijn met de initiatiefnemer.

 Hoe worden de local heroes gescreend? Aan welke voorwaarden moet een initiatief/project voldoen?
In sommige gevallen kent Stichting Support LIFE de local hero zelf of werken ze samen met locale partnerorganisaties. Soms vragen we ook de local heroes vooraf een grand proposal in te vullen die uit uitgebreide vragen bestaat.

De projecten moeten aan strenge criteria voldoen voordat ze door ons gesteund worden. Onze criteria zijn:
– Het project helpt hulpbehoevende of kansarme kinderen;
– De organisatie heeft een overzichtelijke omvang;
– Het project wordt geleid door lokale mensen, local heroes;
– Het doel van het project is duidelijk omschreven;
– Het project wordt ook lokaal gesteund;
– De continuïteit van het project is gewaarborgd;
– Middelen worden aantoonbaar efficiënt gebruikt.

Hoe weten we dat de opbrengst goed terecht komt?
Stichting Support LIFE is heel transparant over de opbrengsten en bestedingen. Wij berekenen geen overheadkosten, waardoor 100% van de opbrengst naar het door de donateur zelf gekozen initiatief gaat. Op de nieuwspagina doen wij verslag van elk gesteund project. Daarnaast versturen wij jaarlijks één of meerdere nieuwsbrieven met een update.

Ik ken zelf een local hero. Mag ik die aandragen?
Ja heel graag! Stuur ons een mail met een korte uitleg naar contact@support-life.org. Daarna nemen wij graag contact met je op.

Hoe kiezen jullie een doelbedrag?
Vaak laat de local hero ons weten welk bedrag ze precies nodig hebben om hun gewenste project uit te kunnen voeren. Dit bedrag volgt uit een gedetailleerd overzicht van hoe het geld zal worden gebruikt.

Wat gebeurd er als er meer of minder dan het doelbedrag opgehaald wordt?
Uiteraard geldt: hoe meer geld we kunnen ophalen hoe beter! Zolang er een initiatief/project op de website staat kan er gedoneerd worden.

Hoe lang laten jullie een project lopen op de site?
Dit is afhankelijk van het project. Gaat het om een bepaalde materiele aanschaf, zoals bijv. het bouwen van een nieuwe keuken, dan hebben we een bepaalde looptijd. Gaat het om een project waar altijd behoefte naar is, zoals bijv het melkproject voor ondervoede kindjes, dan laten we deze langer lopen op de website.

Wie betaalt de transactiekosten van elke donatie die er wordt gedaan?
De initiatiefnemer van Stichting Support LIFE neemt alle overheadkosten, waaronder ook de transactiekosten, persoonlijk voor zijn rekening. Op deze manier is het mogelijk dat 100% van elke gedoneerde euro bij het door jou gekozen initiatief/project terecht komt.