Help Tess met haar melkproject voor ondervoede kindjes met schisis in Guatemala*VOLDAAN*

Melk voor ondervoede kindjes met schisis in Guatemala

Local Hero Tessa de Goede de Ordoñez zet zich al ruim 10 jaar in voor kinderen met schisis (hazenlip). 10 jaar geleden is zij als vrijwilliger in Guatemala terecht gekomen. Helaas doet de overheid en regering zelf nog steeds niets aan de schisis problematiek en daarom voelt Tessa zich genoodzaakt in Guatemala te blijven om deze kinderen daar een toekomst te geven.

Schisis en ondervoeding

Gemiddeld 98% van de kinderen die Tess Unlimited (vrijwel dagelijks) aantreft in Guatemala lijdt aan ondervoeding. De reden van deze ondervoeding is in 100% van de gevallen door toedoen van hun schisis.

Ondanks de aanwezige hulp van verschillende medische teams in Guatemala, maken deze kinderen geen enkele kans op een operatie. Zij zijn immers niet in staat om hiervan te herstellen, juist door die ondervoeding. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken heeft de organisatie Het Melkproject in het leven geroepen.

Het melkproject

Het melkproject is inmiddels een essentieel onderdeel in de organisatie van Tess Unlimited.
Door het melkproject kunnen ongeveer 220 kinderen per jaar voorbereidt worden op de hersteloperatie. De meeste kinderen zitten gemiddeld 2 maanden in het melkproject vóór ze hun operatie krijgen. Deze 2 maanden zijn nodig om op het juiste gewicht te komen.

Voor €50 per kind per maand kan Tess Unlimited deze kinderen voorzien van voldoende melk en vitamines. Daarnaast geven zij iedere baby een speciale Haberman drinkfles €16, waardoor de kinderen beter kunnen drinken met hun schisis. In totaal is er dus €116 per kindje nodig.

De realiteit en impact van hun melkproject gaat in veel gevallen verder dan het ‘klaarstomen’ van kinderen voor een operatie. In een groot aantal gevallen opent de opname in het project niet alleen de deur naar een operatie, in veel gevallen redt de melk ook het leven van het kind.

Help Tess met haar melkproject voor ondervoede kindjes met schisis in Guatemala*VOLDAAN*

Hartelijk dank naar alle donateurs, we hebben het doel bereikt.