Waarom schenken aan een goed doel ook leuk kan zijn!

Veel mensen zien het schenken aan een goed doel als noodzakelijk en nuttig. Vanzelfsprekend zijn dit prima redenen om aan een goed doel te schenken maar er zijn meer redenen om hiervoor te kiezen. U zult veel voldoening van uw schenking ervaren als u daadwerkelijk ziet dat uw geld een mooie bestemming heeft gekregen. Schenken aan een goed doel is zelfs leuk als dankbaarheid ervaren wordt. Stichting Support LIFE zorgt dat u op de hoogte blijft van wat er met uw gift gebeurt en informeert u over van de vorderingen die de initiatieven maken.

Een goed doel uitkiezen dat bij u past

Doordat Nederland een grote hoeveelheid goededoelenorganisaties heeft, kan het best lastig zijn om een keuze te maken aan welke organisatie u een geldbedrag wilt doneren. Er zijn veel grote- en kleine organisaties die verschillende goede initiatieven ondersteunen. Goededoelenorganisaties bieden steun in zowel actuele noodsituaties als voor duurzame oplossingen. Hierbij kan ondersteuning worden geboden aan thema’s als armoede, gezondheid of het milieu.

Aan welk goed doel u uw gift geeft is uiteraard een persoonlijke beslissing. Hierbij zult u ongetwijfeld uw hart volgen en schenken aan een doel wat u raakt. Het is dan ook belangrijk dat u een goed doel kiest dat bij u past.

Hoe kiest u een goed doel?

Als u besloten heeft om een geldbedrag aan een goed doel te doneren, zult u een keuze willen maken welk goed doel hiervoor in aanmerking komt. Dit is vaak niet zo’n hele makkelijke keuze. Er zijn vaak meerdere (vergelijkbare) initiatieven die u zullen raken.

Vanzelfsprekend zal het thema in eerste instantie een belangrijke rol spelen als u besluit om een donatie te doen aan een charitatieve instelling. Daarnaast zal het karakter van de organisatie een belangrijke rol spelen in het maken van uw keuze en uiteraard de zekerheid dat uw donatie ook daadwerkelijk bij het initiatief terecht komt.

Vooral bij dit laatste aspect wordt er vaak té weinig duidelijkheid verstrekt.

U wilt natuurlijk géén donatie doen als u niet in beeld heeft of uw donatie daadwerkelijk wel op de juiste plaats en bij de juiste mensen terecht komt.

We kunnen ons voorstellen dat u graag wat inzicht wilt hebben over de structuur van de organisatie achter een goed doel, welke specifieke initiatieven gesteund worden en wat de verwachte voortgang van de projecten is. Daarom besteedt Stichting Support LIFE veel aandacht aan informatievoorziening.

Stichting Support LIFE zorgt dat schenken aan een goed doel dankbaar én leuk is

Stichting Support LIFE heeft een zeer heldere organisatiestructuur, we maken ons beleid inzichtelijk, geven u zo veel mogelijk informatie over de initiatieven die we ondersteunen en zijn altijd persoonlijk bereikbaar voor eventuele vragen.

Daarnaast kunt u erop rekenen dat Stichting Support LIFE garant staat dat uw volledige donatie gebruikt wordt ten behoeve van het initiatief.

We vinden het belangrijk dat u kunt zien waar uw donatie aan besteedt is. We geven daarom regelmatig informatie over de voortgang van ieder project dat we ondersteunen. Dit doen we op onze nieuws pagina. Door middel van berichten op deze pagina kunt u lezen over het verloop van het project en de foto’s van de resultaten bekijken.

Daarbij zullen we ook de berichten die wij van de gebruikers van de faciliteiten ontvangen op deze pagina plaatsen. Via deze berichten willen deze mensen en kinderen hun grote dankbaarheid voor uw donatie overbrengen. Deze dankbaarheid maakt het doneren aan een goed doel zelfs leuk. De blijdschap van deze mensen laat immers zien dat uw donatie goed terechtgekomen is.

We weten zeker dat dit een glimlach op uw gezicht tevoorschijn zal brengen en dat u denkt: ”wat leuk, goed dat we op deze manier elkaar kunnen helpen!”.  

Stichting Support LIFE ondersteunt een groot aantal kleinschalige projecten met een duurzaam karakter. Lees meer over deze projecten op onze initiatieven pagina. Wij zorgen ervoor dat schenken aan een goed doel dankbaar én leuk is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.