Amsterdamse Voetbalvereniging Swift schenkt 960 euro aan Stichting Tante Joy

 

Opnieuw een mooi gebaar van de Amsterdamse Voetbalvereniging Swift. Een mooie donatie voor Stichting Tante Joy!!

Traditioneel starten zij het nieuwe jaar met een Winter toernooi.  Elk jaar proberen zij er weer iets heel speciaals van te maken. Dit jaar speelden er 88 teams mee, waarvan ongeveer 2/3 gast teams. Maar dit jaar waren er ook een 7-tal bijzondere gasten. Deze 7 gasten waren kinderen, kinderen die in het dagelijkse leven de zorg hebben voor hun naaste familieleden. Het zijn de jongste mantelzorgers uit onze samenleving.

Ieder van U die ervaring heeft met mantelzorg weet hoe zwaar dit kan zijn. Maar stelt U eens voor wat het is voor kind om deze zware taak te dragen. Dit vereist veel opofferingen van deze kinderen, waardoor ze vaak niet aan de leuke dingen toekomen waar onze kinderen wel van kunnen genieten. Zoals bijvoorbeeld ook voetballen dacht Voetbalvereniging Swift. Daarom had de Winter toernooi commissie ervoor gekozen om in samenwerking met onze Sponsor commissie iets speciaals te doen voor deze kinderen.
Na elke speelronde werd er een Tombola gehouden waar vele leuke prijzen waren te winnen. Loten voor deze Tombola werden tijdens het toernooi verkocht. Voor de opbrengst werd dit jaar gekozen voor Stichting ‘Tante Joy’.
Deze stichting helpt jonge mantelzorgers, onder andere door af en toe leuke activiteiten te organiseren. Los van de sponsoring van deze stichting beleefden de 7 gast kinderen ook een leuke dag tijdens het toernooi. Ze speelden mee in 7 verschillende Swift teams!
De club hoopte hiermee niet alleen deze gastkinderen een leuke dag te bezorgen, maar wilden ook hun eigen leden iets meegeven. Het besef dat niet alle kinderen in staat zijn om te kunnen voetballen wegens verschillende omstandigheden kan een nuttige leer ervaring zijn.

Opbrengst tombola AVV Swift geschonken aan Stichting Tante Joy 

De opbrengst van de tombola was maar liefst € 960, – euro. Dit geldbedrag werd geschonken via Stichting Support LIFE aan Stichting Tante Joy.

“Lief bedankje van Tante Joy zelf:
Bij deze willen wij jullie namens de jonge mantelzorgers bedanken voor jullie ontzettend lieve ontvangst en begeleiding.
De kinderen hebben enorm genoten en heel veel plezier beleefd. 
Ze zijn zo blij met hun korte broek, shirt en sokken. 
Ze zijn een prachtige herinnering rijker. 
Bedankt dat stichting Tante Joy jullie winter goede doel mag zijn. 
Groeten,
Sandra J Stakel
Stichting Tante Joy “

 

Lees hier meer over de initiatieven die wij ondersteunen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.