De nieuwe keuken voor Amahoro Child Home is in aanbouw!

De nieuwe keuken voor Amahoro Child Home is in aanbouw!

De Ugandese lokale liefdadigheidsorganisatie Amahoro was op zoek naar een financiering van €5.473 voor de bouw van een keuken voor het Amahoro Child Home in Nakasongola, een stad die ongeveer 100 km van de stad Kampala ligt. Stichting Support LIFE heeft deze organisatie kunnen helpen met deze financiering en op dit moment zijn ze volop bezig met het bouwen van de nieuwe keuken. Op de foto’s ziet u de oude situatie en de bouw van de nieuwe keuken voor Amahoro Child Home. We zijn benieuwd naar het eindresultaat!

 

Amahoro Community Development Initiative Uganda

Amahoro Community Development Initiative Uganda is een Ugandese lokale liefdadigheidsorganisatie, die in 2009 werd opgericht door Caleb Rukundo. Caleb is zelf een voormalig straatkind. Zijn doel is het redden, rehabiliteren en hervestigen van kwetsbare kinderen die leven in de straten van Kampala City in Oeganda.

De naam van Amahoro Community Development Initiative is veelzeggend: Amahoro betekent vrede. Deze lokale humanitaire, niet-gouvernementele organisatie heeft als missie om kwetsbare, dakloze en richtingloze kinderen en jongeren te redden van een leven vol frustratie en zelfdestructief gedrag. Dit doet deze organisatie op de volgende manieren:

  • De kwaliteit van zorg te verbeteren
  • Kinderen laten re-integreren in de maatschappij
  • Kinderen de gelegenheid geven om zich te ontwikkelen
  • Kwaliteitsvolle gezinszorg bieden voor kinderen.

 

Nieuwe keuken voor Amahoro Child Home

De financiering uit het project van Stichting Support LIFE zal door Amahoro worden gebruikt bij de bouw van een nieuwe keuken voor het Amahoro Child Home. Dit is een boerderij die als opvang dient voor 50 adolescente jongens, die zijn gered uit de straten van Kampala.

De boerderij ondersteunt en creëert een veilige plek met een gezinsomgeving voor de jeugd. Diverse voorzieningen zoals spoedeisende zorg, pleegzorg en verwantschap zorg zijn hier aanwezig. Ook volgen deze jongeren het revalidatieproces door middel van de ontwikkeling van vaardigheden op het gebied van landbouw.

Aan deze keuken zal een kleine ruimte worden verbonden. Deze zal gebruikt worden als opslagruimte voor de producten en andere gereedschappen die op de boerderij worden gebruikt. Op deze manier wordt de beschikbare ruimte op een effectieve en nuttige wijze benut.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.