LOCAL HERO

Luis Adrian Eraso Townend

Mijn naam is Luis Adrian Eraso Townend en ik woon in Pasto, een kleine stad in de zuidelijke Colombiaanse provincie Nariño. In mijn jongere jaren heb ik bedrijfskunde en muziek gestudeerd. Daarnaast was ik docent en gaf ik les aan het conservatorium van de universiteit van Nariño.

Laat ik je mijn verhaal vertellen. Helaas staat Colombia bovenaan de lijst als het gaat om de productie van illegale drugs en de toekomst lijkt niet erg rooskleurig voor verslaafden. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik zelf verslaafd was en slechts één van de vele tieners was die al op jonge leeftijd begon. Gelukkig kon ik dit alles 19 jaar geleden achter me laten en ben ik een nieuw en beter leven begonnen! Mijn eerste zorg was om een ​​stichting op te richten voor drugsverslaafden. Mijn doel was en is om de jongere generatie te helpen om zich bewust te worden van de gevaren die drugs en alcohol met zich meebrengen, en deze boodschap over te brengen met behulp van muziek.

Deze muziekacademie stond midden in een van de armste en gevaarlijkste wijken van Pasto, waar ik begon met 60 kinderen. Toen ook de ouders en familieleden van de kinderen meekwamen naar de klassen, markeerde dit in een sociale verandering.

12 jaar geleden werkte ik samen met paramilitairen in de gevangenis van Pasto om gevangenen te helpen om te bidden en de belangrijkste morele waarden van het leven te verwelkomen, wat ik tot op de dag van vandaag nog steeds doe. In die gevangenis was het waar The Sounds of Freedom werd geboren. Het brengt nog steeds een traan in mijn oog om te zien dat veel tieners die ik heb geholpen sindsdien niet meer terug zijn gekomen.

Tegenwoordig werkt de stichting met veel kinderen en jongeren samen aan een muzikaal project genaamd The Voices of Peace. Gedurende dit project leren jonge kinderen, met behulp van muziek en aanvullende artistieke media, zich bewust te worden van de gevaren die drug en alcohol met zich meebrengen.

In de afgelopen 12 jaar heeft Luis met zijn stichting al meer dan 400 kinderen en tieners kunnen helpen. Uiteraard hoopt hij dat dit aantal blijft stijgen. Momenteel is Luis volledig afhankelijk van giften van sympathieke sponsors en bestaat zijn team uit vrijwilligers die hun kostbare tijd besteden aan dit grotere goed.