LOCAL HERO

Tante Joy – Sandra

Local hero Sandra J Stakel heeft stichting Tante Joy opgericht, omdat zij jonge mantelzorgers de aandacht wil geven die zij verdienen en zo een positieve bijdrage leveren aan hun ontwikkeling.

Naast haar vrijwilligerswerk bij de stichting is zij ruim 26 jaar werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige in een gespecialiseerd ggz instelling voor jongeren vanaf 18 jaar.

“Geen enkele jonge mantelzorger hoeft zich alleen te voelen en verdient daarvoor een Tante/oom” is haar motto.

Tantes/ooms zijn vrijwilligers die allen professionals en/of ervaringsdeskundigen zijn die jonge mantelzorgers een warm hart toedragen.

De doelgroep van Stichting Tante Joy zijn kinderen onder de 18 jaar zonder diagnose die wonen met een ziek gezinslid. Te denken aan psychiatrie, verslaving, verstandelijk beperkt en lichamelijk ziek. Maar ook een kind dat getuigen is geweest van huiselijk geweld is welkom. Wij zijn niet regio gebonden. Dat betekent dat alle jonge mantelzorgers woonachtig in Nederland van harte welkom zijn om een weekendje bij Tante Joy in Hellevoetsluis te logeren.

Zorgen voor een ziek gezinslid maar zich zorgen maken over een ziek gezinslid kan heel veel invloed hebben op de ontwikkeling en gemoedstoestand van het kind.
Overbelast zijn uit zich in gevoelens van boosheid, angst of lichamelijke klachten als buik- en rugpijn, depressieklachten, zelfmoord gedachtes en uitingen ervan.